Na drie succesvolle edities in twee jaar tijd en 30 sociaal ondernemers krijgt het groeiprogramma Move2Social Twente in 2019 een vervolg. Startende en jonge sociaal ondernemers in de fase van nul tot drie jaar kunnen zich vanaf nu inschrijven om kans te maken voor deelname aan het programma dat in het najaar zal starten. Tijdens het programma worden de sociaal ondernemers, die maatschappelijk impact voorop stellen, geholpen in de start of doorontwikkeling van hun businessplan. Inschrijven kan tot 30 juni!

In de regio Twente leven veel ijzersterke ideeën om op ondernemende manier bij te dragen aan maatschappelijke vraagstukken. Toch blijkt starten en opschalen anno 2019 een uitdaging. Een flink aantal startende en jonge sociaal ondernemingen hebben te maken met drie groeibarrières: toegang tot (start-)kapitaal, kennis van het speelveld en/of professionele bedrijfsvoering.

“Als ondernemer ben je niet overal goed in en dat hoeft ook niet. Dankzij Move2Social heb ik geleerd dat je heel ver kunt komen door je netwerk te vergroten”, aldus Mirjam Braakhuis van Stayble (oud-deelnemer).

Hoe werkt het?
Move2Social roept (aspirant) sociaal ondernemers in de fase van nul tot drie jaar zich in te schrijven. Dit kunnen startende ondernemers zijn met een heldere propositie die klaar zijn om de markt te betreden of jonge sociaal ondernemers die hulp wensen bij hun businessmodel om er een succesvolle onderneming van te maken. Na de intakegesprekken in september selecteren de partners gezamenlijk in oktober de tien tot twaalf kandidaten. Aansluitend volgt gedurende drie a vier maanden (november – februari 2020) een intensief ontwikkelprogramma met workshops, expertmeetings en businesscoaching door ondernemers uit de regio. Het resultaat is een goed doordachte businesscase. De sociaal ondernemers krijgen, als afronding van het programma, de gelegenheid om hun businesscase te presenteren tijdens een slotbijeenkomst voor een breder publiek.

Interesse?
Meer informatie over het programma tref je op de website www.move2social.nl/twente.

Wie
Move2Social Twente is een samenwerking tussen ROC van Twente, Saxion, Gemeente Enschede, Rabobank (vestigingen in Twente), ROZ Groep, Twente Board, Provincie Overijssel, Universiteit Twente, Gemeente Almelo, Hendriksen Accountants en Adviseurs, Grolsch en KplusV.