Op 11 november 2019 is het programma Move2Social Groene Hart van start gegaan, waarin sociaal ondernemers worden begeleid in het nemen van de volgende stap voor hun onderneming! De deelnemers van dit programma worden ondergedompeld in een intensief programma dat bestaat uit 8 sessies van workshops en expertmeetings. Daarnaast worden de deelnemers gedurende het traject begeleid door ervaren businesscoaches.

De ondernemingen die zijn geselecteerd voor het programma van Move2Social Groene Hart zijn: Urban Sport Facility, Savvy Learning, Herenboeren Groene Hart, Kinderpraktijk Villa Hoep, SK WRKS, De Terugwinning, FM’s dienstverlening BV, Lunchroom Boeiend, Pastèl, Oesterzwam kweken op koffiedik, TRNDZ en Toespijs FeelGoodFood. Twaalf ondernemingen met uiteenlopende maatschappelijke doelstellingen op het gebied van onder andere werkgelegenheid, circulaire economie en het bevorderen van sociale cohesie.

Move2Social Groene Hart is een samenwerking tussen Gemeente Waddinxveen, Gemeente Zoetermeer, Gemeente Alphen aan den Rijn, Groene Hart werkt, Rabobank Haaglanden, de provincie Zuid-Holland en KplusV als uitvoeringspartner. 

Tijdens het programma worden de deelnemers ondersteund bij de ontwikkeling van allerlei aspecten die van belang zijn om een sociale onderneming te starten of verder te brengen, aan de hand van het Social Business Model Canvas. De deelnemers zijn afgelopen week bezig geweest met hun waardepropositie en verdienmodel, en hebben een workshop Design Thinking gehad. Komende weken zullen zij zich verdiepen in onder andere geldstroom en financiering, (digital) marketing , impact meten, juridische en fiscale aspecten, en krijgen ze een pitchtraining.

Het programma wordt afgesloten met de slotbijeenkomst op donderdag 6 februari. Tijdens dit evenement pitchen de deelnemers hun onderneming tegenover een groep van financiers, samenwerkingspartners en andere geïnteresseerden, om hopelijk samen de volgende stap voor hun onderneming te kunnen nemen!