Elke week interviewen wij één van de deelnemers aan Move2Social Twente. Deze week een interview met Sjoerd Boerrigter, Luuk de Vlieger en Jonne Schoneveld van Impactful.

22 november waren we te gast bij de gemeente Almelo, partner van Move2Social Twente! In de ochtend kwam Tom Kikkert als gastspreker langs om de deelnemers te vertellen over merkidentiteit. Dit was een inspirerende en leerzame presentatie waar deelnemers tips hebben gekregen voor het ontwikkelen van hun eigen merkidentiteit. Na de lunch kwamen twee businesscoaches, Helma Hoving en Peter Bos, langs om kennis te maken en hun expertise te delen. In de middag zijn de deelnemers aan de slag gegaan met hun merkidentiteit of businessplan. 

Wat doet jullie onderneming?

Ons bedrijf heet Impactful. Impactful is een app die mensen op een leuke manier helpt aan een duurzamere levensstijl. Klimaatverandering is één van de grootste problemen van deze tijd. Veel mensen maken zich hier zorgen over, maar we doen met zijn allen nog te weinig om het klimaatprobleem op te lossen. Toch zijn er veel kleine dingen die iedereen kan doen om iets duurzamer te leven. Daarom zijn we bezig met het ontwikkelen van Impactful, een app die mensen helpt bij het bereiken van een duurzamere levensstijl. In de app komen challenges die hopelijk een stukje bewustzijn creëren en daardoor mensen helpen duurzamer te leven. Voorbeelden hiervan zijn; eet een week minder vlees, koop een maand geen nieuwe kleding, pak vaker de fiets dan de auto. Door deel te nemen aan deze challenges scoor je punten en deze scores kun je vergelijken met mensen uit je omgeving. Zo kun je elkaar uitdagen en wordt het leuk om met duurzaamheid bezig te zijn.

Hoe ver zijn jullie hiermee?

We zijn nu paar maanden bezig. We zijn nu bezig met het ontwikkelen van de eerste versie van de app. Deze hopen we begin volgend jaar te lanceren. Daarnaast werken we tijdens het Move2Social programma aan ons businessplan. Hiermee hopen we straks investeerders te kunnen vinden om ons financieel te ondersteunen zodat we de applicatie door kunnen ontwikkelen.

Hoe zijn jullie als sociaal onderneming begonnen?

We hebben een internetbureau, waar we al 12 jaar webapplicaties en websites bouwen voor klanten. Dit doen we succesvol, maar we vinden het ook leuk om ook langdurig aan een project te werken dat echt van ons is. We hebben nagedacht over wat we écht belangrijk vonden en zo zijn we bij Impactful gekomen. Zo doen we waar we goed in zijn én dragen we iets positiefs bij aan de wereld.

Waarom hebben jullie besloten mee te doen aan Move2Social Twente?

Vooral om de businesskant. We hebben kennis van het product, maar om dit succesvol te maken moeten we ons netwerk vergroten, partnerschappen aangaan en financiering ophalen. We hopen via Move2Social het juiste netwerk op te bouwen en middels onze pitch op het slotevent in contact te komen met investeerders.

Wat zou je andere sociaal ondernemers adviseren die een idee hebben?

Just do it! Begin ergens ook al is het klein, praat er over met anderen en vraag om feedback. Dat is belangrijk, want zo krijg je veel waardevolle informatie. Zorg dat je mensen enthousiast maakt, want daarmee krijg je veel meer hulp dan je van tevoren dacht. Als je het idee voor jezelf houdt dan komt er nooit iets van. Je moet het concretiseren en keuzes durven maken.

Wat is belangrijkste les van vandaag?

Vandaag was Tom Kikkert te gast en hij heeft ons belangrijke lessen geleerd over merkidentiteit. De belangrijkste les is misschien wel dat emotie belangrijker is dan ratio bij marketing, klanten en gedragsverandering. Dankzij Tom Kikkert zijn we tot de realisatie gekomen we dicht bij onszelf moeten blijven om de juiste doelgroep te bereiken.

Wat is belangrijke les van Move2Social tot nu toe?

Dat we ons businessplan serieus moeten nemen en dat we veel met mensen moeten praten. We hebben ons gerealiseerd dat een goed businessplan essentieel is, bij Move2Social krijgen we hiervoor de juiste begeleiding. We zijn meer van het bouwen, realiseren en doen maar we moeten niet vergeten dat er meer kanten aan een onderneming zitten. Nadenken over het business- en verdienmodel is net zo belangrijk. Bij Move2Social krijgen we hiervoor begeleiding en komen we in contact met ervaren businesscoaches.

Ben je enthousiast geworden door dit verhaal? Ga naar https://impactful.app/  Daar kun je een preview zien van de applicatie.