10 Workshops

Het programma bestaat uit 8 uitvoeringsdagen, waarin diverse workshops en 1 op 1 begeleiding plaatsvinden. Daarin  wordt met een coach gewerkt aan het pitchdeck en een eventuele financieringsaanvraag. De thema’s voor de workshops zijn de onderdelen van het Sociaal Business Model Canvas, gestructureerd in een ‘Why, How en What’ model: De maatschappelijke impact, de marktpropositie, de organisatie van de onderneming, markt en klant, en de geldstroom: verdienmodel en realisatie impact. Een pitchtraining is opgenomen om een hulpvraag goed voorbereid te presenteren aan mogelijk samenwerkingspartners, waaronder financiers, tijdens het slotevent.

Expertsessies

Tijdens de expertsessies worden gastsprekers uitgenodigd voor een inspirerende sessie, op behoefte van de deelnemers. Expertsessies zijn georganiseerd op de thema’s als impact en impactmeting,  overheidsinstrumenten voor (gesubsidieerd) werk en toeleiding naar werk, circulaire economie en duurzaam ondernemen, en organisatie en rechtsvorm.

Begeleiding door Businesscoach

Tijdens het programma worden deelnemers gekoppeld aan een businesscoach. De coach heeft ruime ondernemerservaring, kan de deelnemer adviseren en ondersteunen bij de ontwikkeling van een businessplan en helpen bij de voorbereiding van de pitch voor de financieringstafel. Daarnaast beschikken zij vaak over een breed netwerk waar je toegang toe krijgt en bieden zij de deelnemers inspiratie en support.

Financiering en netwerk

Gedurende het programma ontmoet je continu personen in de regio Twente die mogelijk interessant zijn voor je netwerk. Denk aan, oud-ondernemers, samenwerkingspartners vanuit gemeentes, financiers of leden van ondernemersnetwerken. We begeleiden je bij het selecteren en benaderen van deze personen, zodat je op een passende en succesvolle manier met ze samen kan werken.