Move2Social Groene Hart

Move2Social is een vier maanden durend versnellingsprogramma voor sociale ondernemers, waarmee je jouw onderneming een boost kunt geven. Je krijgt 8 workshopdagen aangeboden, waarin je aan de hand van het Social Business Model Canvas van KplusV steeds een ander onderdeel van jouw bedrijf onder de loep neemt. Van financiën tot marketing, en van HR tot het meten van impact. Tijdens de workshopdagen krijg je van experts op elk onderwerp een presentatie, die je tijdens de dagen direct vertaalt naar wat jij daar in de praktijk mee kunt. Je wordt gedurende het hele programma begeleid door een lokale ondernemer, die jou zal coachen. Het programma opent deuren voor je, en helpt je je netwerk te verbreden. Tijdens het feestelijke slotevent mag jij jouw ondernemersvraag pitchen aan een breed publiek, en krijg je de kans om in contact te komen met financiers en andere mensen die jou verder kunnen helpen.
 

Programma

Op 11 november gaat het programma van start, en tot en met 16 december heb je elke maandag samen met de andere deelnemers cursusdag bij een van de partners. Op 27 januari krijg je de hele dag pitchtraining zodat je optimaal bent voorbereid voor het slotevent dat plaats vindt op 6 februari.

Inschrijven Move2Social Groene Hart

Aanmelden en selectie

Je kunt je tot 14 oktober aanmelden om deel te nemen aan het programma. Na 15 oktober maken wij een eerste selectie van mogelijke deelnemers. Deze eerste selectie nodigen wij op 18 oktober uit voor een selectiegesprek in de week van 21 oktober. Op 21 oktober zijn er selectiegesprekken in Alphen aan den Rijn, op 22 oktober in Waddinxveen en op 23 oktober in Zoetermeer. Uiterlijk 31 oktober laten we je weten of je bent geselecteerd voor het programma.

Voorwaarden voor deelname

  • Jouw onderneming is gevestigd of zal zich vestigen in gemeente Alphen aan den Rijn, gemeente Waddinxveen of gemeente Zoetermeer.
  • In jouw onderneming staat maatschappelijke impact voorop.
  • Je genereert inkomsten uit de markt en investeert (een deel van) de winst in je onderneming.
  • Jouw idee voor een sociaal onderneming bevindt zich in de startfase en is klaar om de markt te betreden of jouw sociaal onderneming bestaat maximaal drie jaar.
  • Je neemt zelf deel aan het programma en woont alle sessies bij.

Inhoud programma

Datum Programma

Dag 1

11 nov

Ochtend: kennismaking en introductie Social Busines Model 

Middag: Lean Start-up

Dag 2

18 nov

Ochtend: waardepropositie en verdienmodel

Middag: Design Thinking

Dag 3

25 nov

Ochtend: geldstroom en financiering

Middag: Golden Circle en impactmeting

Dag 4

2 dec

Ochtend: terugkoppeling Design Thinking

Middag: team & organisatie

Dag 5

9 dec

Hele dag: juridische en fiscale aspecten

Dag 6

16 dec

Ochtend: zaken doen met gemeenten

Middag: gesprek met sociaal ondernemers +skillsmarkt

Dag 7

27 jan

Hele dag: parallel spreekuur/pitchtraining

Dag 8

6 feb

Slotevent

Wie zijn wij?

Move2Social Groene Hart is tot stand gekomen door een samenwerking tussen verschillende partijen.
 
 

Meer informatie

Neem voor meer informatie contact op met Rosanne Koning van KplusV. Via groenehart@move2social.nl of 06 – 2708 5597.