Wat is Move2Social Hart van Brabant?

Het aantal sociaal ondernemingen in Nederland stijgt. Toch blijkt starten en opschalen anno nu een uitdaging. In Nederland leven veel ijzersterke ideeën om bij te dragen aan maatschappelijke vraagstukken op een ondernemende manier. Een flink aantal ziet het daglicht niet door drie groeibarrières: 1) toegang tot (start-)kapitaal, 2) kennis van het speelveld: overheid – kapitaal – bedrijfsleven en 3) professionele bedrijfsvoering. Move2Social begeleidt ondernemers met een goed idee naar duurzaam sociaal ondernemerschap. Met Move2Social krijgen innovatieve, sociaal ondernemers in het Hart van Brabant (Oisterwijk, Hilvarenbeek) de kans om hun idee te realiseren, zodat zij kunnen bijdragen aan het oplossen van maatschappelijke vraagstukken.

Waarom dit programma?

Heb je een goed idee voor een sociale onderneming? Dan kun je mogelijk via Move2Social aan de slag. Want Move2Social helpt bij het doorbreken van de bekende groeibarrières. Gaandeweg werken deelnemende ondernemers via een lesprogramma en het (door)ontwikkelen van hun businessplan toe naar de financieringstafel. Aan deze tafel zitten banken en (lokale) investeerders. Krijgen zij een interessant, haalbaar en kansrijk businessplan gepresenteerd, dan gaan zij in gesprek met de deelnemer over mogelijke (deel)financiering.
 
Alle ondernemers met een goed idee voor een sociale onderneming kunnen zich aanmelden. Uit de aanmeldingen worden de meest kansrijke ideeën geselecteerd. De geselecteerde ondernemers krijgen het programma Move2Social aangeboden: een programma bestaande uit tien workshops, vijf passende expertsessies en continue, professionele begeleiding van een businesscoach. Via dit programma wordt je idee begeleid van brainwave naar serieuze sociale onderneming. Bovendien krijg je toegang tot een ideaal ondernemersnetwerk waarmee je verder kan. Deelname aan het programma is gratis. Een belangrijke voorwaarde voor deelname is commitment.

Partners

Acht partners maken Move2Social Hart van Brabant mogelijk. Het gaat om: AVANS Hogeschool, gemeente Oisterwijk, Koninklijke Nederlandsche Heidemaatschappij, provincie Noord-Brabant, De Hair Vrijdag notarissen, WSD, Rabobank en KplusV.  

Meedoen aan de editie van 2020? Schrijf je hier in

Kom je uit de regio Hart van Brabant (midden-Brabant) en heb je een geweldig idee om te ondernemen met een innovatieve dienst of product met maatschappelijke impact? Meld je dan nu aan voor het programma via het inschrijfformulier. Na de complete inschrijving wordt op basis van een uitgebreide screening een selectie gemaakt van maximaal 12 ondernemers die mee mogen doen met het programma. Een aanvullende (telefonische) intake kan onderdeel uitmaken van de screening. Het programma zal naar alle waarschijnlijkheid begin 2020 starten.

Heb je vragen over het programma, neem dan contact op met Bente Lieftink (b.lieftink@kplusv.nl / 06-27085563) of Loes Nijskens (l.nijskens@kplusv.nl of 06-11061671).

Nieuws