Wat is Move2Social Regio Amersfoort?

Het aantal sociaal ondernemingen in Nederland stijgt. Toch blijkt starten en opschalen anno nu een uitdaging. In Nederland leven veel ijzersterke ideeën om bij te dragen aan maatschappelijke vraagstukken op een ondernemende manier. Een flink aantal ziet het daglicht niet door drie groeibarrières: 1) toegang tot (start-)kapitaal, 2) kennis van het speelveld: overheid – kapitaal – bedrijfsleven en 3) professionele bedrijfsvoering. Move2Social begeleidt ondernemers naar duurzaam sociaal ondernemerschap en duurzame groei. Met Move2Social krijgen sociaal ondernemers in de regio Amersfoort (gemeenten Amersfoort, Baarn, Bunschoten, Leusden, Nijkerk, Soest of Woudenberg) de kans om hun sociale bedrijfsidee een vliegende start te geven of om hun bestaande sociale onderneming duurzaam te laten groeien. Het programma wordt mogelijk gemaakt door het Regionaal Werkbedrijf Arbeidsmarktregio Amersfoort en de Rabobank Amersfoort Eemland.

Het programma

Move2Social is een vier maanden durend versnellingsprogramma voor sociale ondernemers waarmee je jouw onderneming een boost kunt geven. Je krijgt 8 workshopdagen aangeboden waarin je, aan de hand van het Social Business Model Canvas van KplusV, steeds een ander onderdeel van jouw bedrijf onder de loep neemt. Van financiën tot marketing, en van verdienmodellen tot het meten van impact. Tijdens de workshopdagen krijg je van experts op elk onderwerp een workshop, die je tijdens de dagen direct vertaalt naar wat jij daar in de praktijk mee kunt. Je wordt gedurende het hele programma begeleid door businesscoaches uit de regio, die jou zullen coachen op basis van individuele behoefte. Het programma opent deuren en helpt je netwerk te verbreden. Tijdens het feestelijke slotevent krijg je de kans jouw ondernemersvraag te pitchen aan een breed publiek en in contact te komen met financiers en andere mensen die jou verder kunnen helpen. Het programma vindt plaats van maart tot en met mei 2020. Je krijgt wekelijks, samen met de andere deelnemers, een cursusdag bij een van de partners. We sluiten het programma af met een slotevent in juni 2020.

Inschrijven Move2Social Regio Amersfoort

 

Aanmelden en selectie

Je kunt je tot 10 februari 2020 aanmelden om deel te nemen aan het programma. Tevens ben je van harte welkom op de kick-off bijeenkomst op 30 januari bij de Rabobank in Amersfoort om meer informatie te krijgen over het programma. De officiële uitnodiging voor de kick-off volgt. In februari 2020 maken wij een eerste selectie van mogelijke deelnemers. Deze eerste selectie nodigen wij tussen week 8 en 10 uit voor een selectiegesprek, waarna we beslissen welke aanmeldingen definitief mogen deelnemen aan het programma.

Voorwaarden voor deelname

  • Jouw onderneming is gevestigd of zal zich vestigen in de gemeente Amersfoort, Baarn, Bunschoten, Leusden, Nijkerk, Soest of Woudenberg.
  • Jouw onderneming maakt impact op één van de volgende gebieden: arbeidsparticipatie, milieu, welzijn of internationale ontwikkeling.
  • Je genereert inkomsten uit de markt en investeert (een deel van) de winst in je onderneming.
  • Jouw idee voor een sociaal onderneming bevindt zich in de startfase en is klaar om de markt binnen 3 maanden te betreden of jouw sociaal onderneming bestaat tot maximaal drie jaar.
  • Je neemt zelf deel aan het programma en woont alle sessies bij.

Het programma (onder voorbehoud):

Datum Programma
Dag 1: 12 maart kennismaken en introductie Social Business Model Canvas
Dag 2: 19 maart Waardepropositie, verdienmodellen en designthinking.
Dag 3: 26 maart (H)erkenning van sociaal ondernemerschap en inclusieve arbeidsmarkt 
Dag 4: 9 april Theory of change en impactmeten
Dag 5: 16 april (alternatieve) financiering en investment readiness
Dag 6: 23 april Juridische en fiscale aspecten
Dag 7: 28 mei Pitchtraining
Dag 8: 11 juni Slotevent

Wie zijn wij?

Move2Social Regio Amersfoort is tot stand gekomen door een samenwerking tussen verschillende partijen.
 
 

Meer informatie

Neem voor meer informatie neem contact op via: amersfoort@move2social.nl Of met Nicolette Schipper (+31 6 13 96 50 48) of Bente Lieftink (+31 6 27 08 55 63) van KplusV